Kos op de fiets: de mooiste fietsroutes van het eiland

Ben je een liefhebber van fietsen en hou je van prachtige landschappen en pittoreske dorpjes? Dan is Kos, een Grieks eiland in de Egeïsche Zee, de perfecte bestemming voor jou! Met zijn vlakke terrein, aangename klimaat en goed onderhouden fietspaden is Kos ideaal om te verkennen op de fiets. In dit artikel delen we de mooiste fietsroutes van het eiland. Kos op de fiets: de mooiste fietsroutes van het eiland!

Route 1: Van Kos-stad naar Tigaki

Deze route begint in Kos-stad, de hoofdstad van het eiland. Je fietst langs de prachtige haven en door smalle straatjes vol met gezellige cafés en winkeltjes. Vervolgens gaat de route verder richting Tigaki, een schilderachtig dorpje aan zee. Onderweg geniet je van adembenemende uitzichten over het turquoise water van de Egeïsche Zee.

Lengte: 15 kilometer

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Route 2: Van Kardamena naar Kefalos

Deze route voert je langs de westkust van Kos, waar je kunt genieten van schitterende stranden en indrukwekkende kliffen. Je start in Kardamena, een levendig stadje met vele bars en restaurants. Vervolgens fiets je door het prachtige landschap van Kos naar Kefalos, een traditioneel Grieks dorpje met smalle straatjes en witgekalkte huizen.

Lengte: 22 kilometer

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Route 3: Van Mastichari naar Antimachia

Deze route neemt je mee door het groene binnenland van Kos. Je begint in Mastichari, een charmant vissersdorpje aan de noordwestkust. Vervolgens fiets je door uitgestrekte olijfboomgaarden en langs idyllische landweggetjes naar Antimachia, een traditioneel dorp met een imposant middeleeuws kasteel.

Lengte: 18 kilometer

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Route 4: Van Pyli naar Zia

Deze route voert je door het bergachtige landschap in het binnenland van Kos. Je start in Pyli, een pittoresk dorpje dat bekend staat om zijn prachtige waterval. Terwijl je omhoog fietst, geniet je van adembenemende uitzichten over de hele regio. De route eindigt in Zia, een traditioneel Grieks bergdorp met gezellige tavernes en spectaculaire zonsondergangen.

Lengte: 25 kilometer

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Of je nu een ervaren fietser bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen fietstocht, Kos biedt voor ieder wat wils. Vergeet niet om voldoende water en zonnebrandcrème mee te nemen, aangezien het tijdens de zomermaanden behoorlijk warm kan worden. Daarnaast zijn er op verschillende plaatsen fietsverhuurbedrijven waar je een fiets kunt huren als je geen eigen fiets hebt.

Dus waar wacht je nog op? Spring op je fiets en verken het prachtige eiland Kos op jouw eigen tempo!